24 Şubat 2014 Pazartesi

Dünya tek senin mi insan evladı


Sevmek insan doğasında bulunan en önemli duygulardan biri, yaradılan her şeyin mutlaka seveni vardır, insanın, çiçeğin, böceğin, çocuğun, arabanın, paranın, müziğin...... Vs


Burada bahsedeceğim şey
sâdece sevginin yetmeyeceği durumla alakalı, hayvanlardan, özellikle sokak hayranlarından bahsedeceğim. Hayvansever gönüllülerce elden geldiğince beslenen, tedavi ettirilen, korunan bu canların bence asıl ihtiyacı olan Hayvanseverlerin sevgilerinden ziyade insanların zalimliğinin bitmesi.

Evet kimse kimseye zorla hayvan seveceksin diyemez, bu tamamen gönül işi,kimse zorla hayvan sevmesin, kimse zorla sokak köpeklerini beslemesin, korkabilir, tiksinebilir, sevmeyenler bunlar normal şeyler, ama normal olmayan onlara zarar vermek.

Tamam kardeşim sevme, okşama, besleme, evine alma, görmekten hoşlanma, tiksinti duy ama ne olur zaten soğukla, açlıkla, diğer hayvanların kokularıyla, hastalıklarla mücadele eden zavallıların işini daha da zorlaştırma.

Hamile bir kediye tekme atma mesela, hatta hiçbir kediye tekme atma, yavrularını emziren bir anne yiyecek aramaya gidince onun bebeklerini alıp kutuya koyarak çöpe atma,köpeklere taş atma, sopayla kovalama, kuyruklarını çekiştirme.

Zehirleme onları, zehir koyma umutla koşup geldikleri yiyeceklere, üzerlerine su dökme, korkutma..

Onlar dilsiz, onlar sessiz, onlar yalan, dolan bilmeyen, koltuk kavgası için babasını satmayacak, tecavüz etmez, savaş çıkarmaz, dedikodu yapmaz,kandırıp dolandırıcı, istismar etmez, aşağılamaz, yapmaz onlar öyle şeyler, bilmezler

Onlara zarar veren insanlar olmasa, çiçeği, çocuğu, Allah'ı, ülkesini, anasını, babasını, aşkını sevecek kadar büyümüş yüreğine merhamet sığdıramamış insanlar olmasa belki onların hayvanseverlere bile ihtiyacı olmaz, yiyecek bulurlar, soğukla baş edebilirler, bir şekilde sığınacak bir kuytu da bulabilirler ama onlara iyilik yapan insanlardan daha çok zalimlerin olduğu bir ülkede hayatları çok zor.

Sevme ama vurma
Okşama, tekmeleme de
Yiyecek verme ama izin ver rızkını bulunca rahat yesin
Hayvansever değilsin diye zalim olman şart değil, INSAN OLMAN YETERLİ ....

Eğer bu dünyada kedilerin ön patilerini kesecek,evdeki baktığı hayvanını işkence ile öldürerek bunu sosyal medyada paylaşacak,aç kedinin üzerinde sigara söndürecek zalimlikte insanlar olmasaydı..

Eğer bu hayatta çöplerini kedilerde kıskanıp hayvanları ormana bırakarak açlık ve susuzluğa terk eden,evinde yıllarca bakıp yaşlandı diye sokağa bırakan,arabasıyla bir köpeğe çarptıktan sonra bırakıp kaçan merhametsiz insanlar olmasaydı..

Hayvanseverlere gerek bile kalmazdı belki..... iyiliğinizden vazgeçtik,kötülük etmeyin bari ona razıyız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇEKİNME VER AYARI