2 Ağustos 2012 Perşembe

Mikroptan kaçarken kimyasala tutulmak



Bir aya yakın süredir arap sabununu hayatıma dahil ettim, evet tamamen kimyasalları hayatımdan çıkardım diyemem ama en azından bulaşıkları makineye atmadan önce sıvı arap sabunu ile çalkalıyor,yerleri de arap sabunuyla yıkıyorum.Beyaz çamaşırlarıma kullandığım karışım ise arap sabunu ile çamaşır sodası,bulaşık makineme yıkama tabletinin yarısını kırıp koyuyor,parlatıcı yerine elma sirkesi kullanıyorum.Elbette tamamen kimyasaldan uzak kalmak imkansız, en azından klozetler için çamaşır suyundan uzak nasıl dururuz bilemiyorum, ama burada size hayatınızı kolaylaştıracak , hem doğal hem ucuz hem de çocuklarımız için zararı daha az olan bir şeyler yazacağım.


Lekeleri anında çıkartan, her tarafı pırıl pırıl yapan, süper güçlü deterjanları kullanırken aldığımız nefesten,bastığımız toprağa kadar nasıl hayatımızın içine ettiğimizi az çok tahmin ediyorsunuzdur.Belki hayatımızı kolaylaştırdığı için onlardan tamamen vazgeçmek çok zor ama imkansız değil, ya da en azından ne kadar azaltsak kardır.

Burada  yer alan bilgilere göre günlük hayatımızda 55 binden fazla kimyasal ürün kullanıyormuşuz.Yine orada yer alan temizlik önerilerine bakacak olursak bir kaç örnek verelim. Ha bu arada elma sirkesinin kokusu sizi düşündürmesin, 2-3 yıldır parlatıcı yerine kullanıyorum hiç bir bardağımda sirke kokusu kalmadı,ille yerleri falan silerken içinize sinmezse aromatik çiçek yağları damlatabilirsiniz.

Fırın Temizleme:
1 bardak karbonat ve 4 kaşık çamaşır sodasını karıştırın, fırın yüzeyine serpin.biraz bekletin sonra süngerin yeşil tarafıyla silin, eğer zorlu leke varsa bulaşık teli kullanın.En son arap sabunlu sünger ile temizleyin

Bulaşık

Arap sabunlu su veya sıvı arap sabununa belli oranda elma sirkesi katarak bulaşıklarınızı yıkayabilirsiniz. Bu arada karbonatın koku giderici özelliği vardır, buzdolabı, dolaplar için dikkat.

Tuvalet için:

Tuvalet koku giderici tarif: Yarım bardak karbonat ve yarım bardak sirke klozete dökülür bu karışım fokurdama yaparak kir ve kokuları yok edecektir,daha sonra tuvalet fırçası ile fırçalayın.

Mikrop öldürmek için: 2 kaşık boraks, 1 fincan sirke, 3- bardak sıcak su karışımını tuvalet yüzeylerine püskürtürseniz cildi bile yakıp geçen tuvalet temizleyicilere gerek kalmaz.

Mutfak ve banyo:

Yüzeyler için 4 litre sıcak suya 1 kaşık karbonat, 1 tatlı kaşığı boraks,2 kaşık çamaşır sodası, biraz arap sabunu ve bir fincan elma sirkesi ekleyin, banyo yüzeylerini temizleyin.

Mutfak için.arap sabunu ile yarım bardak sirkeyi mutfakta kullanın, elma sirkesinin yağ parçalayıcı özelliği vardır.

Çamaşırlar için:

5 litre su (1 litresi kaynar olsun)
1 su bardağı arap sabunu
1 su bardağı çamaşır sodası
1 su bardağı boraks
10 ml dileğiniz aromatik kokulu yağ

Yeşil Köpük blog sitesinde evimizin neresinde doğal olarak ne kullanabiliriz, ayrıntılı olarak mevcut.Ayrıca Fatih'te yer alan Yeşil Köpük mağazasından sağlıklı  malzemeleri uygun fiyata temin edebilirsiniz. Yeşil Köpük ürünlerinin hepsi doğal,kimyasal kullanmadan üretiliyor.Satın almak için http://www.yesilkopuk.com/


Bu okuduklarınız size zor gelmiş olabilir, oysa ödediğimiz deterjan paralarının neredeyse dörtte birine bile mal olmuyorlar, uğraşmak zor gelebilir ama, hayatımızdaki kimyasalların bizim ve çocuklarımızın nasıl iliklerine,ciğerlerine işlediklerini unutmayalım.Bu arada şampuanların doğal olanlarını tercih etmek, duş jeli yerine doğal el yapımı sabunları, özellikle zeytinyağı ve bıttım sabunu tercih etmemiz gerektiğini unutmayalım.
Her şey sağlık için, bu arada aktarlarda her satılan temizleme ürünü doğal olmayabilir, dikkatli olmak gerekiyor.









2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili okuyucu yazıda zaten bıttım sabunu ve benzeri ürünlerin kullanımının faydaları anlatılıp,ürünlerin kullanımına teşvik ediliyor,bu kadar kötü niyetle gelip celalleneceğinize teşekkür etmeniz gerekirdi bence.Ben yine de dediğinizi yaptım sebebi kalbiniz rahat olsun diye. .Yasal işlem konusunda yardımcı olayım: http://internethukuku.net/internette-fotograflarin-kullanimi-telif-hakki/ her fotoğrafın kullanımı yasla kapsama girmiyor.Sevgiler

    YanıtlaSil

ÇEKİNME VER AYARI